...Célunk az Ön hatékonyságának a növelése...

Cégre szabott, egyedi megoldások partnereink részére.
MENÜ

Magamról...

 

Végzettségemet tekintve az ELTE Állam és Jogtudományi Karának Társadalombiztosítási szakán végeztem 2003-ban szociális- munkajogi és társadalombiztosítási szervezőként.

 

Összeségében közel 20 éven keresztül dolgoztam az államigazgatásban, mint társadalombiztosítási ellenőr, megismerve a közigazgatás és az ellenőrzés szabályait, megfelelő tudást szerezve a hibák feltárásához, a jogszabályok alapos ismeret elengedhetetlen volt a munkám során.

 

Nem rég váltottam. Jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjánál dolgozom, mint munkaügyi- munkabiztonsági vezető, valamint a Hungaro-Justitia Igazságügyi Szakértői Iroda Kft-nél megbízási jogviszonyban állok, mint társadalombiztosítási, szociális- munkajogi tanácsadó.

 

A megszerzett tudást a versenyszférában is kamatoztatom, hiszen nagyon sok nyilvántartási, adatszolgáltatási és bejelentési kötelezettség terheli a munkáltatókat és vállalkozásokat, mely jogi útvesztőben való eltévedés súlyos bírságokat von maga után.

 

A képzés ebben a szakmában elengedhetetlen, így jelenleg munkavédelmi technikusi tanulmányokat folytatok, hogy munkám során nyújtott szolgáltatások minél szélesebb területet öleljenek át. Jelenleg cégek külső átvilágítását végzem adatvédelmi, munkaügyi és társadalombiztosítási szempontból. Feltárom a hiányosságokat és azokat ki is javítom a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

 

Hogy ez a tevékenységem miért is jó a cégeknek? Arra az alábbiakat válaszolom.

 

Az 1990-es rendszerváltozástól a gazdasági szervezetek (kft.,bt.,kkt,stb…) felaprózódott, kis létszámú, általában 5-25 fős gazdasági társaságként működnek, Az előbb említett időponttól a cégek pénzügyi, számviteli és a társadalombiztosítással kapcsolatos ügyviteli tevékenységét könyvelők (könyvelésre szakosodott cégek) látják el. Munkaügyi végzettségű szakembert (belső ellenőrt) általában nem alkalmaznak. Ennél fogva a munkaüggyel, társadalombiztosítással, adatvédelemmel kapcsolatos közös, valamint ez egyéni jognyilatkozatok és ennél fogva a munkaügyi nyilvántartás nem felel meg a jogszabályok előírásainak (sem alakilag, sem tartalmilag, nem beszélve arról, ha a kötelezően előírt nyilatkozat nincs is kitöltve).

 

A fentiekben megjelölt okok miatt az ellenőrző hatóságok (a Megyei Kormányhivatalok szervei- Egészségbiztosítási Pénztár, Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság, Munkavédelmi és Munkabiztonsági Felügyelőség) bírságot róhatnak ki.

 

A bírság összege adatvédelem megsértése esetén min.100.000,-Ft, munkaügyi nyilatkozattétel elmulasztása vagy nem a megfelelő adattartalommal történő megtétele esetén min.30.000,- Ft/eset, a társadalombiztosítási jogszabályok megsértése esetén min.10.000,-Ft/eset. Ezen büntető összegek már kevés szabálytalanság esetén is több száz, de akár milliós nagyságrendű bírságot is jelenthetnek.

 

Összességében nem mindegy, hogy a mai gazdasági helyzetben egy vállalkozás a talpon maradásért való küzdelem közepette kis befektetéssel hatályos jogszabálynak megfelelően kontrolláltatja a munkaügyi és egyéb nyilvántartásait és a foglalkoztatással kapcsolatos iratait és egyéb esetleges ellenőrzés esetén nem kell magasabb bírságot fizetni.

 

Összefoglalva: egy jobb minőségű cipő áráért rendbe lehet tenni cége adatvédelmi, munka- és társadalombiztosítási ügyeit.

 

Üdvözlettel: Badik Péter

Hírek

 • NAV OnineSzámla 3. hó!
  2019-03-18 08:08:58

  A NAV kötelező Onlineszámla módosításainak megfelelően a rendszerinket a hónap folyamán cseréljük!


   

 • :)
  2019-03-08 09:07:45

   

  Kedves Hölgy Partnereink!
  Nagyon Boldog Nőnapot Kívánunk! 

   

 • LOG Raktár v2019
  2018-11-29 08:45:16

   Partnereink igényeihez igazodva Önállóan is forgalmazzuk  ezt követően a “LOG Raktár” rendszerünket! A rendszer alkalmas egy komplett logisztikai raktár irányítására (Betárolás, Komissió, Kitárolás stb.) További információ, bemutató igénylés : ctmszoft@gmail.com címen.

   

   

 • Rendszerbemutató Országjárás ‘18

  Ha szeretne megismerkedni a FuvarSys_VIR rendszerrel mi elvisszük Önnek és megmutatjuk Novemberben!

  Időpont egyeztetés miatt kérem adja meg elérhetősőgét a ctmszoft@gmail.com címre.

  Visszahívjuk!

  Üdvözlettel : cTm Szoft Bt. 

 • Bemutató 2019!
  2018-09-24 08:00:00

   

  Készüljön fel 2019-re!  Ha új számítógépes rendszert szeretne bevezetni akár egy számlázót vagy Vállalatirányítási Rendszert lépjen időben! Kérje ingyenes szoftverbemutatónkat Fuvarozás, Raktározás területén állunk szíves rendelkezésére.

  Kérjen visszahívást!


   

 • NAV Online Számla Rendszer Státusz
  2018-07-01 05:17:08
  Elindult az Online Számla Rendszer! Itt ellenőrizheti, hogy éppen elérhető-e?

   Jelenlegi állapot? 


   

 • NAV OnLine számla
  2018-06-25 07:55:01

  Tisztelt partnereink!

  A NAV-hoz történő beküldő modul telepítését elkezdtük, ezért legkésőbb 2018.07.02 már ezzel a modullal kell rendelkezni. Ha nem kapott erről tőlünk értesítést akkor kérem e-mailben jelezze. Ha nem tervez mostanában vagy általában 100 000 Ft –t meghaladó áfa tartalmú számlát kiállítani akkor  első körben nem de az ilyen számlázásig majd át kell térni-e. Köszönjük az együtt működést!


   

 • Éles regisztráció
  2018-06-18 15:29:56

  Mától éles környezetben, a

  https://onlineszamla.nav.gov.hu

  oldalon elvégezhető a 2018. július 1-jétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz szükséges adózói regisztráció és felhasználó kezelés.

 • FONTOS!
  2018-06-01 10:47:29

  FONTOS: Július 1-től új szabályok az online számlázásban.

  >>> Cégmenedzser <<<

  Rendszereink már megfelelnek ennek az elvárásnak! Hamarosan Ön is kipróbálhatja, de előtte az alaplépéseket el kell végeznie, kérem olvassa el a fenti linket!


   

 • Régi ÉtteremSys!
  2018-03-01 08:24:12

  Technika és törvényi változások figyelembevétele miatt az Éttermi rendszereink cseréje szükségessé vált! A korábbi verziók használhatóak, de azokra már nem tudunk biztosítani támogatást így kérjük a partnereinket, hogy térjenek át az ÉtteremSys VIR v2018 rendszerünkre, ezzel kapcsolatban keressenek bennünket állunk rendelkezésre!


   

 • ÉtteremSys VIR Visual
  2018-01-19 09:02:41

   

   A több mint 15 éve piacon lévő Éttermi rendszerük megújult! Ismerkedjem meg az új ÉtteremSys VIR v2018 Visuál” rendszerrel akár új vagy régi felhasználónkén! Ingyenes bemutató, árajánlat kérés az info@ctmszoft.hu címen. 

   

 • CRM rendszer
  2017-11-17 15:26:24

  Biztos Ön is hallott már a CRM (Ügyfélkapcsolat) rendszerekről, ha hallott de nem ismeri, hogy mi is ez <<< itt olvashat róla! >>> 2018-tól a FuvarSys VIR tartalmazza a kapcsolódó CRM rendszert.

  További információt kérhet az info@ctmszoft.hu címen
  Üdvözlettel: cTm Szoft Bt.

   
 • Korábbi híreink

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Asztali nézet