...Célunk az Ön hatékonyságának a növelése...

Cégre szabott, egyedi megoldások partnereink részére.
MENÜ

 

Aktualitások / Cégünk az elektronikus számlázásra való áttérés mellett döntött, a bevezetés, átállás folyamatosan történik.


A partner cégünk a Számlaközpont Zrt, szolgáltatásairól bővebb információ a www.szamlakozpont.hu oldalon található. 

Természetesen van lehetőség más szolgáltató választására is, jelenleg Magyarországon pár cég jogosult ezen szolgáltatás nyújtására.

 

Általános tudnivalók


Elektronikus számla fogalma:


„E-számla nem más, mint az áfa-törvényben meghatározott tartalommal bíró számla vagy egyszerűsített számla, melyet elektronikus formában bocsátottak ki, továbbá melyet legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírással és időbélyeggel láttak el.”
Az elektronikus számla ugyanazokat a számlaadatokat tartalmazza, mint a papír alapú számla, ennek megfelelően ugyanolyan módon könyvelhető.

Nem minősül elektronikus számlának a hagyományosan papír alapon kiállított számla elektronikus úton történő továbbítása, ill. annak pdf formátumban való tárolása. 

A gyakorlatban a számla az eddig is használt számlázó programmal készül el, de nem nyomtatásra kerül a vevő példánya, hanem egy pdf file készül róla, és ehhez csatolódik az elektronikus aláírást és időbélyegzőt tartalmazó xml file (ennek előállítását biztosítja a Számlaközpont, mint szolgáltató).

Fontos, hogy a számlához kötelezően csatolandó mellékleteket (pl.cmr, teljesítés igazolás) is lehetőség van elektronikusan, hitelesítve a számlával együtt küldeni.

 

Törvényi szabályozását az Áfa törvény határozza meg, 2007/CXXVII számú törvény 175§ definiálja


A 2012. január 1-én hatályba lépő módosításaink értelmében, amennyiben a számlakibocsátásra kötelezett úgy dönt, hogy elektronikus aláírás és időbélyegző használatával állít ki elektronikus számlát, úgy erről előzetesen tájékoztatnia kell a termék beszerzőjét, igénybevevőjét, ill. beleegyezését kell kérnie- ez akár történhet ráutaló magatartással is.

Az elektronikus számlázás a számlakibocsátónál történő bevezetése nincs hatósági engedélyhez kötve, az adózó maga választja meg (akár számlánként) az általa alkalmazott számlázási módot.

Az időbélyeg a számla kiállításának időpontját, az elektronikus aláírás a számla adattartalmának megváltoztathatatlanságát biztosítja.


Érvek az elektronikus számlázás mellett


Az elektronikus számlázás azon túl, hogy jelentős költségmegtakarítást tesz lehetővé a környezetünket is kíméli. 

EU-s szabályozás is támogatja az elektronikus számlázás elterjedését.

Részletek, bővebb információ és tájékoztatás kérésére: 

www.szamlakozpont.hu oldalon.

Hírek

 • Változás!
  2019-04-30 06:45:20

   A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy hónap haladékot biztosít az OnLineszámla 2019.05.02-re tervezett módosítások bevezetésére! A rendszereink ennek a törvénynek megfelelve dolgoznak már, így a partnereinknek nem kell semmit sem tenni, de a hasonló változások miatt a frissítések elvégzése fontos feladat marad!


   

 • OnLine Számla v2.0
  2019-03-27 08:08:00

   

  Úgy érzi sokat frissítjük a rendszereinket? Unja is talán? 
  Kérjük ne tegye, az Ön érdekében tesszük..., hogy mik változtak és fognak a jövőben erről olvashat az alábbi linken! Online Számla v2.0

 • NAV OnineSzámla 3. hó!
  2019-03-18 08:08:58

  A NAV kötelező Onlineszámla módosításainak megfelelően a rendszerinket a hónap folyamán cseréljük!


   

 • :)
  2019-03-08 09:07:45

   

  Kedves Hölgy Partnereink!
  Nagyon Boldog Nőnapot Kívánunk! 

   

 • LOG Raktár v2019
  2018-11-29 08:45:16

   Partnereink igényeihez igazodva Önállóan is forgalmazzuk  ezt követően a “LOG Raktár” rendszerünket! A rendszer alkalmas egy komplett logisztikai raktár irányítására (Betárolás, Komissió, Kitárolás stb.) További információ, bemutató igénylés : ctmszoft@gmail.com címen.

   

   

 • Rendszerbemutató Országjárás ‘18

  Ha szeretne megismerkedni a FuvarSys_VIR rendszerrel mi elvisszük Önnek és megmutatjuk Novemberben!

  Időpont egyeztetés miatt kérem adja meg elérhetősőgét a ctmszoft@gmail.com címre.

  Visszahívjuk!

  Üdvözlettel : cTm Szoft Bt. 

 • Bemutató 2019!
  2018-09-24 08:00:00

   

  Készüljön fel 2019-re!  Ha új számítógépes rendszert szeretne bevezetni akár egy számlázót vagy Vállalatirányítási Rendszert lépjen időben! Kérje ingyenes szoftverbemutatónkat Fuvarozás, Raktározás területén állunk szíves rendelkezésére.

  Kérjen visszahívást!


   

 • NAV Online Számla Rendszer Státusz
  2018-07-01 05:17:08
  Elindult az Online Számla Rendszer! Itt ellenőrizheti, hogy éppen elérhető-e?

   Jelenlegi állapot? 


   

 • NAV OnLine számla
  2018-06-25 07:55:01

  Tisztelt partnereink!

  A NAV-hoz történő beküldő modul telepítését elkezdtük, ezért legkésőbb 2018.07.02 már ezzel a modullal kell rendelkezni. Ha nem kapott erről tőlünk értesítést akkor kérem e-mailben jelezze. Ha nem tervez mostanában vagy általában 100 000 Ft –t meghaladó áfa tartalmú számlát kiállítani akkor  első körben nem de az ilyen számlázásig majd át kell térni-e. Köszönjük az együtt működést!


   

 • Éles regisztráció
  2018-06-18 15:29:56

  Mától éles környezetben, a

  https://onlineszamla.nav.gov.hu

  oldalon elvégezhető a 2018. július 1-jétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz szükséges adózói regisztráció és felhasználó kezelés.

 • Korábbi híreink

Asztali nézet